

INDCON 2020-21 BUILDING STRONGER RESEARCH AND DEVELOPMENT ECOSYSTEM ENABLING SAKSHAM BHARAT ABHIYAAN

SERIES OF CONCLAVES With PAN-INDIA FOCUS

CONCLAVE-1 (Mumbai & Pune) 26th- 28th October, 2020

Dear Sir/ Madam,

IMC Chamber of Commerce and Industry's Knowledge Committee in association with MIT-World Peace University (MIT-WPU) is organizing "INDCON 2020-2021 - Industry Academia Conclave (Online)"-Series of Virtual Conclaves "BUILDING STRONGER **RESEARCH** on **ECOSYSTEM** &DEVELOPMENT -Enabling Saksham Bharat Abhiyaan" comprising of 11 conferences spread over 11 cities.

INDCON 2020-21 is a series of Conclaves being organized by the IMC Chamber of Commerce and Industry in association with MIT-World Peace University (MIT-WPU) including the inaugural session on Monday, October 26, a series of conclaves will be organized over the next nine months involving interlocutors from industry, academia, educationists, scholars and other experts representing different regions and cities of India who will deliberate on developing industry-academia collaborative research ecosystem in India. At the end of this pan-India exercise, a White Paper will be prepared based on inputs from various regions and will be submitted to the government for consideration.

INDCON 2020-21 aims to connect Senior Leaders from Industry and Academia. The enhancement of research and innovation through joint research projects, delivery of innovative commercial products, improvements in teaching, learning and enrichment of students' knowledge and their employability, as well as providing new streams of funding to tertiary institutions are the key objectives of this program. A robust collaboration between academia and industry will benefit our economy enabling innovation, growth in the education system and producing an employment-ready workforce and thus immensely contribute to achieving target of \$5 trillion economy.. This program

is an effort to initiate a dialogue to understand how Industry foresees the upcoming shape of key trends.

The first conclave of the series will be launched on 26th Oct, 2020 focusing on Mumbai- Pune region. The Mumbai- Pune event will be spread over 3 days-starting from 26th Oct to 28th Oct, 2020 during which 9 virtual sessions will be held with active participation from all stakeholders – Industry, Academia and R&D experts.

Program Details are as follows:

Date: 26th October to 28th October, 2020 (Three Days)

Time: 10.00 am to 4.00 pm

Platform: Online

Topics to be covered:

- Role of Educational Institutions in Research and Development Initiatives in India
- Industry Academia Knowledge collaboration, role of corporates in India
- ➤ Research eco-system in India, role of industries and academic institutions
- Opportunities and Challenges for sustainable R&D initiatives in India
- ➤ Will the NEP-2020 be helpful in promoting Research and Development culture in India?
- ➤ Best practices in Research and Development: India and other top 10 countries in R&D
- ➤ Identifying the potential of R&D in India and understanding the challenges faced by the academic institutions to strengthen R&D within the university
- Research and Development: Challenges in Indian higher education

Eminent speakers from Academia, Industry and Research and Development sector.

Who should attend: Academicians, Policy makers, Researchers, Primary, Secondary, Vocational, or Tertiary Educators, Technologists and Scientists, School counsellors, Principals and Teachers, Education policy development representatives, Education advisors, Corporates, Professionals from the

private and public sector, Executives of Public/Private Sector Enterprises, Directors, Family Business Owners, Entreprenuers, Venture Capital Companies, Angel Investors/ Incubation Centers, Corporate Directors, Senior Management Executives, Technical Career/employment officers and any person interested in Education, Industry, Technology, Research and Development

IMC Chamber of Commerce and Industry invites you to the landmark Conclave focusing on Industry – Academia Knowledge Partnership -a perspective beyond limitations.

Free limited access based on prior registration. On receiving your registration, VC details will be shared.

PLEASE SEE BELOW LINKS TO

Program Registration

For further details and help in registration, please contact Dr Ila Pathak Jha at 022-71226666 (linked to hand phone) or email on lla.pathakjha@imcnet.org or visit the website www.imcnet.org.

With regards,

Ajit Mangrulkar Director General

Supported by



Knowledge Partners





Program Itinerary INDCON 2020 - 2021 Industry Academia Conclave

Date: Monday, 26 th October 2020 Venue: Virtual ONLINE Time: 10:00 am to 04:00 pm								
						Time	Duration	Programme#
						10:00 am	1 hr	Inaugural Session-
to 11:00 am		Launching "Creating Next Frontier in Research & Development Ecosystem, Enabling Atmanirbhar Bharat"						
11.00 am		Keynote Address by Chief Guest: Dr. Ramesh PokhriyalNishank, UnionMinister of Education**						
		Address by Guest of Honour: Dr. Suhas Pednekar, Vice Chancellor- University of Mumbai**						
		(**confirmation awaited)						
11:15 am	15 mins	Q & A Session						
11:30 am	30 mins	Break						
12:00	15 mins	Session -1 "Role of Educational Institutions in Research and Development						
noon		Initiatives in India"						
		Setting the context on the topic of discussion.						
12:15 pm	15 mins	Moderator invites all the panel members to give 5 minutes opening remark on the topic of discussion.						
12:30 pm	45 mins	Moderator speaks to each panelist with specific questions based on the opening remarks in context to the topic and gives 15 minutes to each panel member.						
01:15 pm	15 mins	Q & A Session with attendees						
01:30 pm	60 mins	Lunch Break						
02:30 pm	15 mins	Session-2"Industry – Academia Knowledge collaboration, role of corporates in India"						
		-Setting the context on the topic of discussion.						
02:45 pm	15 mins	Moderator invites all the panel members to give 5 minutes opening remark on the topic of discussion.						
03:00 pm	45 mins	Moderator speaks to each panelist with specific questions based on the opening remarks in context to the topic and gives 15 minutes to each panel member.						
03:45 pm	15 mins	Q & A Session with attendees						



10:30 am

11:15 am

11:30 am

12:15 pm

12:30 pm

01:15 pm

01:30 pm

02:30 pm

02:45 pm

03:00 pm

03:45 pm

12:00 noon

45 mins

15 mins

30 mins

15 mins

15 mins

45 mins

15 mins

60 mins

15 mins

15 mins

45 mins

15 mins

Program Itinerary INDCON 2020 - 2021 Industry Academia Conclave

P							
Date: Tu	Date: Tuesday, 27 th October 2020						
Venue: Vii	rtual						
Time: 10:	00 am to 04:	00 pm					
Time	Duration	Programme#					
10:00 am	15 min	Session -1"Research eco-system in India, role of industries and academic institutions" -Setting the context on the topic of discussion.					
10:15 am	15 mins	Moderator invites all the panel members to give 5 minutes opening remark on the					

Moderator speaks to each panelist with specific questions based on the opening

Session -2"Opportunities and Challenges for sustainable R&D initiatives in India"-

Moderator invites all the panel members to give 5 minutes opening remark on the

Moderator speaks to each panelist with specific questions based on the opening

Session-3"Will the NEP-2020 be helpful in promoting Research and Development

Moderator invites all the panel members to give 5 minutes opening remark on the

Moderator speaks to each panelist with specific questions based on the opening

remarks in context to the topic and gives 15 minutes to each panel member.

remarks in context to the topic and gives 15 minutes to each panel member.

remarks in context to the topic and gives 15 minutes to each panel member.

topic of discussion.

topic of discussion.

Lunch Break

culture in India?"

topic of discussion.

Break

Q & A Session with attendees

Q & A Session with attendees

Q & A Session with attendees

Setting the context on the topic of discussion.

-Setting the context on the topic of discussion.



Program Itinerary INDCON 2020 - 2021 Industry Academia Conclave

Date: Wednesday, 28th October 2020

Venue: Virtual

Time: 10:00 am to 04:00 pm

Time	Duration	Programme#
10:00 am	15 min	Session -1"Best practices in Research and Development: India and other top 10 countries in R&D" - Setting the context on the topic of discussion.
10:15 am	15 mins	Moderator invites all the panel members to give 5 minutes opening remark on the topic of discussion.
10:30 am	45 mins	Moderator speaks to each panelist with specific questions based on the opening remarks in context to the topic and gives 15 minutes to each panel member.
11:15 am	15 mins	Q & A Session with attendees
11:30 am	30 mins	Break
12:00 noon	15 mins	Session -2"Identifying the potential of R&D in India and understanding the challenges faced by the academic institutions to strengthen R&D within the University"- Setting the context on the topic of discussion.
12:15 pm	15 mins	Moderator invites all the panel members to give 5 minutes opening remark on the topic of discussion.
12:30 pm	45 mins	Moderator speaks to each panelist with specific questions based on the opening remarks in context to the topic and gives 15 minutes to each panel member.
01:15 pm	15 mins	Q & A Session with attendees
01:30 pm	60 mins	Lunch Break
02:30 pm	15 mins	Session-3"Research and Development: Challenges in Indian higher education" -Setting the context on the topic of discussion.
02:45 pm	15 mins	Moderator invites all the panel members to give 5 minutes opening remark on the topic of discussion.
03:00 pm	45 mins	Moderator speaks to each panelist with specific questions based on the opening remarks in context to the topic and gives 15 minutes to each panel member.
03:45 pm	15 mins	Q & A Session with attendees

#Program and speakers mentioned are subject to change without prior notice